Skip to main content
search
0
TOUCHPAD GILA???

TOUCHPAD TAK BOLEH PAKAI???

TOUCHPAD KADANG-KADANG OK KADANG-KADANG TAK OK???Artikal kali ini melibatkan MACBOOK PRO 13″ A1278 TAHUN 2010 yang touchpadnya jadi gila seperti gerak sendiri walaupon kita tidak sentuh langsung.


Customer datang ke kedai kami selepas tengok dari website okcomputer solution kerana beliau yakin kami boleh repair macbook beliau. Beliau menceritakan pada mulanya touchpadnya pada asalnya elok seperti biasa tetapi lama-kelamaan touchpad jadi gila gerak sendiri.


BAGAIMANA BOLEH TERJADI???Selepas kami bersembang dengan beliau rupa-rupanya macbooknya pernah tertumpah AIR di atas keyboard


CARA PENYELESAIANJadi kami guna kepakaran dalam membaiki macbook untuk diagnose dan dapati touchpadnya sudah gila dan perlu diganti dengan yang baru.


GAMBAR TOUCHPAD SUDAH DIBUKA DARI MACBOOK

GAMBAR TOUCHPAD BARU DAN TOUCHPAD LAMA

GAMBAR TOUCHPAD SIAP DITUKAR DAN BOLEH GUNA SEPERTI ASAL
TESTIMONI

Berikut di bawah adalah antara macbook yang telah berjaya kami baiki touchpad. Plastik yang ada di skrin macbook adalah untuk mengelakkan dari skrin tercalar ketika proses pembaikan.


KENAPA ANDA PERLU REPAIR DENGAN KAMI “OK COMPUTER SOLUTION”

SIAPA OK COMPUTER SOLUTION??

Merupakan syarikat yang membekal dan membaiki yang telah berdaftar dengan IPO yang telah menggembirakan pengguna-pengguna laptop dan macbook pada tahun 2008 sehingga sekarang.


MENGAPA PILIH OK COMPUTER SOLUTION??


Kami juga mudah di hubungi :
    

           #kami mempunyai 12 cawangan di semenanjung Malaysia

Leave a Reply