Skip to main content
search
0
five_pictures1_3372_20150310141052Tanggal 24 julai 2016, kedai OKCS nilai telah didatangi oleh sebuah harimau yang telah hilang taringnya, lebih tepat lagi penglihatannya. Makhluk itu diberi nama MSI jenis GE60 2QD Apache. Makhluk in bukan calang-calang laptop kerana dia adalah sejenis laptop luar biasa yang boleh menjalankan process grafik dengan lancer oleh video grafik jenis ‘nvidia GTX950M’. Tidak janggal juga bagi laptop ini dilengkapi dengan processor i7 intel 5th generation yang boleh melancarkan penggunaan pemprosessan OS. Laptop ini dikenali sebagai laptop gaming.
Namun, disebabkan matanya yang buta, ia tidak dapat memaparkan lagi kehebatannya yang luar biasa. Laptop ini mempunyai screen yang bersaiz ‘15.6 inci’ yang mana dilabelkan sebagai rare item yang sukar ditemui. Screen in mempunyai 30 kaki (pin) untuk dipasang kepada cable screen laptop. Matanya tidak dapat berfungsi lagi disebabkan oleh masalah dalaman yang tidak boleh dibaik pulih kembali kerana setelah diperiksa dengan screen lain, laptop ini hidup seperti biasa apabila dipasang.
Kepada pengguna laptop gaming yang lain, sayangilah screen laptop anda kerana ianya sukar ditemui untuk diganti serta ditawarkan dengan harga yang sungguh mahal untuk diganti seperti laptop MSI in yang mana screennya mengjangkaui harga RM 450 sekeping. Oleh itu, jagalah laptop screen anda dengan berhati-hati untuk mengelak masalah diatas berulang.
KENAPA ANDA PERLU REPAIR DENGAN KAMI “OK COMPUTER SOLUTION”

SIAPA OK COMPUTER SOLUTION??

Merupakan syarikat yang membekal dan membaiki yang telah berdaftar dengan IPO yang telah menggembirakan pengguna-pengguna laptop dan macbook pada tahun 2008 sehingga sekarang.


MENGAPA PILIH OK COMPUTER SOLUTION??


Kami juga mudah di hubungi :


    

           #kami mempunyai 12 cawangan di semenanjung Malaysia

Leave a Reply